Peternoster
'Het leven is een groot feest, maar je moet wel zelf de slingers hangen....'

Wilbertoord


Wilbertoord tussen het struikgewas
woensdag 25 november 2020

'Wat ruist er door het struikgewas?'
Kennen we het nog? Ja natuurlijk!

Maar als ik níet het lied hoor en wél de vraag lees en ook nog moet beantwoorden, dan is dat: 'Niets!'

De Mariakapel in Wilbertoord ging ik niet zoeken, maar ik moest hem wel ontdekken. Dat gebeurde een paar dagen eerder, toen ik in het bezit kwam van een grijs gekopieerd papiertje met daarop een Maria Kapellen Route. Voor de nieuwsgierigen onder de lezers verwijs ik even naar de beschrijving bij de wegkapel van Langenboom met het vergeten keske, dat je in de inhoud onder de kop 'Mariakapellen' gemakkelijk kunt vinden.

Met mijn fiets crosste ik langs een achttal kapellen binnen de gemeente Mill. En hier, aan de rand van een eenzaam boerenweggetje in het landelijk buitengebied van Wilbertoord, ontdekte ik de kapel. Alleen omdat ik op het grijs papiertje kon lezen waar ik moest kijken. Links van de weg, tussen het struikgewas, dat zelfs in november nog dicht genoeg bebladerd was om Maria zonder te groeten zomaar voorbij te kunnen fietsen.

Vandaag ben ik samen met mijn Maria teruggegaan, gewapend met mijn mobiele fototoestel.


We hebben best wat te vragen

De Mariakapel in Wilbertoord ligt aan de Beelenweg, bijna geheel verscholen tussen bomen en struikgewas. De kapel werd door en namens de familie Selten in juli 1990 opgericht uit dankbaarheid.
Op 18 augustus van dat jaar werd de kapel ingezegend door Father Cherian Ramanalil, priester van het Bisdom Mallapally, Kerala in India, aldus de documentatie in de kapel.

 

Het Mariabeeld in de nis 
Een plek van rust, zeer zeker! 
De gelaatsuitdrukking spreekt 
Interieur van de kapel 
Bezoekje waard! 

 

Bron: Documentatie bij de kapel (kent u meer info, dan graag!)