Peternoster
'Het leven is een groot feest, maar je moet wel zelf de slingers hangen....'

Maandagmail


Over de foto en zo
16 maart 2020

Vanavond zal ik niet, zoals alle andere maandagavonden, mijn gezelligheidskoor ÉgeWies gaan leiden.

Een wereldwijde pandemie laat zich ook voelen in ons land. Corona! Mensen kunnen er doodziek van worden en nog erger.
Het dagelijks leven slaat op de kop en het bestuur van ÉgeWies neemt het wijze besluit voorlopig geen repetities te houden om onze kwetsbare leden in bescherming te nemen.

Mijn gevoel zegt dat het wel eens lang kan gaan duren. Heel lang.
Toch wil ik graag de betrokkenheid met het koor in stand houden. Bij iedereen!
Ik besluit om alle leden op deze maandag een e-mail te gaan sturen.

In deze eerste e-mail - er zullen er vanwege de coronatijd nog vele gaan volgen - schrijf ik over bezoeken aan Mariakapellen; een hobby met een bijzondere aanleiding, waarover op onze website meer te lezen is.

De maandagmail is geboren...


Rood licht in Coronationstreet

De eerste maandagmail

Een maandag als geen ander!

Beste mensen van ÉgeWies, Inderdaad; een maandag als geen ander!
Normaal gesproken ben ik 's maandags vaak even in de weer met de liedjes die ik 's avonds graag wil laten zingen. Even mijn aantekeningen nakijken en de verschillende stemmen nog door zingen.
Heel goed dat het bestuur afgelopen week al besloten heeft de repetities en het geplande optreden bij Tien in de koelkast te zetten. Was dit niet gebeurd, dan had de overheid die beslissing wel voor ons genomen. Heel vervelend allemaal, maar wat mij betreft wel heel begrijpelijk en verstandig.
Te veel mensen dicht bij elkaar in Coronationstreet is voorlopig even taboe. De overheid adviseert minstens 1 1/2 meter tussenruimte en dat redden we niet als we elkaar nog willen horen...

Voor mij was deze maandag er dus een als geen ander!
Ik had meer dan tijd genoeg voor een van m'n andere hobby's..... Maria! Nee, niet wat jullie denken!
Sinds een aantal jaren gaan Maria en ik regelmatig op zoek naar Mariakapellen in Brabant. Bij elke kapel worden foto's gemaakt en deze plaats ik daarna met wat geschreven tekst erbij op onze eigen website www.petervanhout.nl.
Nee, de foto's van vanmiddag van de bekende zestiende eeuwse 'kèskes' langs de weg van Handel naar Gemert staan er nu nog niet bij; die komen nog wel. Maar misschien geeft de site toch nog wel wat anders om te ontdekken op een maandag als deze, waarop je je anders zeker gaat vervelen door het gemis van onze wekelijkse repetitie!
Intussen wens ik dat iedereen deze vervelende tijd goed weet te doorstaan en laten we met ons allen hopen dat we snel een groen verkeerslicht zien verschijnen aan het einde van Coronationstreet!

Een ÉgeWieze groet en tot wèrus,
Peter