Peternoster
'Het leven is een groot feest, maar je moet wel zelf de slingers hangen....'

Over Peternoster


Peternoster..... Letterlijk vertaald betekent het 'Onze Peter'. En zo is het dan ook. Als mijn broers en zus het over mij hebben, dan praten ze over 'onze Peter'.

Maar de naam Peternoster is natuurlijk afgeleid van 'Paternoster'. Juist, Onzevader, een gebed.....Maar een paternoster is nog meer: een rozenkrans, een lift, een opbergsysteem. Ga voor de aardigheid eens googelen. Wedden dat je in Zuid-Afrika uitkomt, ergens in het dorpje Paternoster.....

Wij houden het bij Peternoster; die zijn er niet zo veel en je hoeft dan ook niet veel verder te gaan dan Wanroij!


Over Piet van Deursen


De houtskooltekening hiernaast (50 x 35 cm) werd in 1959 gemaakt door mijn neef Piet van Deursen uit Gemert, die toen woonde en werkte in Valkenswaard.

De tekening van Piet stelt een 'Abraham' voor en mijn vader kreeg deze cadeau vanwege zijn vijftigste verjaardag. Voor mij is het dus een portret van 'onze vader', mijn 'paternoster'.....
Na het overlijden van mijn vader in 1987 kwam dit houtskoolportret in mijn bezit.

Petrus Gerardus (Piet) van DEURSEN, was een beeldhouwer, vervaardiger van mozaïek, aquarellist, schilder, collagist, pentekenaar, linosnijder, textielkunstenaar, tekenaar, glasschilder, monumentaal kunstenaar, geboren op 22-10-1927 te Gemert en overleden in 1998.

Bron: Stichting tot Exploitatie van het Rijksbureau van Kunsthistorische Documentatie.


nieuwsblokken maar niet van alledag


we bridgen
En daarmee stoppen we nog niet!

Ga je gang
schrijf een peternosterke

Ons gastenboek
heel vrijblijvend

Viertallenbridge
11 augustus 2010